Moderna dorește dezvoltarea unui vaccin care să combine doza de rapel pentru COVID-19 și vaccinul său experimental împotriva gripei

Compania Moderna a anunțat că lucrează la un vaccin unic, care să combine o doză de rapel împotriva noului coronavirus cu vaccinul său experimental împotriva gripei.

De asemenea, Moderna își dorește ca, treptat, să adauge vaccinurile pe care le dezvoltă pentru virusul respirator sincițial (VRS) și pentru alte boli respiratorii ca doze anuale, scrie Reuters.

”Suntem de părere că avem în față o oportunitate foarte mare, dacă am putea aduce pe piață un rapel anual cu eficiență ridicată”, a declarat directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel, citat de Reuters.

”Credem că Moderna poate fi prima companie de pe piață cu această oportunitate”, a mai adăugat el.

Compania efectuează studii clinice pentru un vaccin VRS la adulții în vârstă.

Analiștii și investitorii din domeniul sănătății susțin că Moderna și Pfizer vor încasa miliarde de dolari din dozele de rapel împotriva SARS-CoV-2, iar adăugarea vaccinului împotriva gripei sau a altor boli poate spori câștigurile.

Moderna are deja în curs de dezvoltare mai multe vaccinuri antigripale, însă noul ser combină vaccinul antigripal experimental cu cel împotriva COVID-19.

Totodată, compania a furnizat actualizări cu privire la stadiul studiului în curs de desfășurare, în care se testează vaccinul anti-COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani. Studiul, în care se testează o doză de 50 de micrograme din vaccin, implică 4.000 de copii.

Vaccinul Moderna, care a primit în Statele Unite autorizare pentru utilizarea de urgență a două doze de 100 micrograme pentru persoanele de peste 18 ani, a cerut și autorizare pentru vaccinarea copiilor, potrivit sursei citate.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.