Moderna lansează teste clinice vizând 6.750 de copii cu vârsta cuprinsă între şase luni şi 11 ani în SUA şi Canada

Compania americană în domenul biotehnologiei Moderna a început studiile unui vaccin anti-COVID-19 pe mii de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani, relatează AFP.

Acest test clinic vizează în total 6.750 de copii în Statele Unite şi Canada, precizează Moderna, care produce deja pentru adulţi un vaccin împotriva COVID-19, administrat în două doze, la o distanţă de patru săptămâni, şi care are la bază tehnologia ARN mesager.

Vaccinul anti-COVID-19 Moderna este autorizat, pentru moment, în cazul persoanelor în vârstă de peste 18 ani, în America de Nord, Uniunea Europeană (UE) şi în alte câteva ţări, între care Israelul şi Singapore.

Acest test, în care au început să fie administrate primele doze, urmează să permită studierea ”siguranţei, toleranţei, reactogenicităţii (producerea unor efecte nedorite) şi eficienţa” vaccinului, anunţă compania.

Într-o fază iniţială vor fi studiate două dozări la copii cu vârsta cuprinsă între doi şi 11 ani şi trei dozări (inclusiv una mai scăzută) la bebeluşi în vârstă de şase luni şi până la copii în vârstă de până la doi ani.

După stabilirea celei mai bune dozări, alţii copii urmează să primească un placebo, ceea ce va permite o comparare între grupul vaccinat şi cel nevaccinat.

Copiii urmează să fie urmăriţi timp de 12 luni după rapel.

Alte teste ale unor vaccinuri Moderna sunt în curs, începând din decembrie, asupra unor adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani.

Acest test a înrolat 3.000 de adolescenţi.

Vaccinul anti-COVID-19 Moderna are la bază o tehnologie nouă – ARN mesager.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.