Modificări de taxe și cotizații la OAMGMAMR

A fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea nr. 34/2018 a Consiliului național al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), de modificare a Hotărârii nr. 31/2017 privind stabilirea cuantumului cotizației de membru, respectiv cotizației de membru asociat al OAMGMAMR și a unor taxe încasate de OAMGMAMR.

Conform noii reglementări, membrii OAMGMAMR care exercită profesia de asistent medical generalist, moașă sau asistent medical și membrii asociați ai OAMGMAMR care exercită profesia de soră medicală sau de oficiant medical au obligația de a plăti lunar cotizația de membru în cuantum de 1% din valoarea salariului de bază, aferent funcției de bază declarate, indiferent de durata timpului de muncă. Se elimină astfel referința la salariul minim brut pe economie și se introduce referirea la funcția de bază declarată.

Și din articolul 2 se elimină referirea la salariul minim brut pe economie, astfel că membrii OAMGMAMR care nu practică vor avea de plătit 120 de lei/an, pentru a-și păstra calitatea de membru. Sunt incluși aici și membrii pensionari, și cei aflați în concedii de îngrijire a copilului.

Se mai modifică și taxa de certificare percepută de OAMGMAMR pentru cursuri/manifestări științifice. Astfel, pentru cele organizate de OAMGMAMR, taxa de participare rămâne de maximum 50 de lei/participant, care include taxa de certificare (fără taxă de certificare atunci când nu se percepe taxă de participare). În schimb, pentru evenimentele organizate de alți furnizori, taxa de certificare a fost stabilită la 30 de lei/participant.

Noile prevederi vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.