Modificări privind înființarea punctelor secundare de lucru în specialitatea medicină de familie

Decizia Colegiului Medicilor din România de aborgare a deciziei Consiliului Național al Colegiului Medicilor din România nr.8/2013, privind emiterea avizelor pentru înființarea punctelor secundare de lucru în specialitatea medicină de familie a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit Colegiului Medicilor, înființarea punctelor secundare de lucru în specialitatea medicină de familie se face respectând prevederile articolului 75 din Legea 95 republicată, privind reforma în domeniul sănătăţii. Modificarea acestui articol a fost aprobată de Camera Deputaților în luna martie.

Acesta prevede că toate cabinetele de medicină de familie „pot deschide cel mult două puncte secundare de lucru în altă unitate administrativ-teritorială, unde nu funcţionează un alt cabinet medical în specialitatea medicină de familie, dacă solicitantul asigură un program fracţionat de minim 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază”.

 

Ce prevedea decizia abrogată?

 

Decizia din 2013 prevedea că avizul pentru înființarea punctelor secundare de lucru în specialitatea medicină de familie în alte localități decât în localitatea unde funcționează sediul principal se emite de către colegiile teritoriale, dacă solicitantul face dovada că poate asigura, personal sau prin angajații proprii, un program de minimum 35 de ore pe săptămână la punctul de lucru și este îndeplinită una dintre următoarele condiții:

a) în localitatea unde se dorește înființarea punctului secundar de lucru nu mai funcționează un alt cabinet medical în specialitatea medicină de familie;

b) numărul populației pe fiecare cabinet medical în specialitatea medicină de familie existent în localitatea respectivă este mai mare de 2.500 de locuitori cu domiciliul stabil în localitatea respectivă, dacă mai există un alt cabinet medical.

Potrivit hotărâririi, dovada posibilității asigurării unui program de cel puțin 35 de ore pe săptămână se făcea, după caz, cu copia contractului de muncă al angajatului, respectiv angajaților care nu se află în raporturi contractuale cu casa județeană de asigurări de sănătate sau se asigura personal, cu angajamentul medicului titular că va asigura 35 de ore pe săptămână.

În situația în care distanța dintre sediul principal și punctul secundar de lucru era mai mare de 15 km, serviciile se asigurau cu medic angajat.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.