Modificările în curriculum-urile de pregătire pentru rezidențiat valabile din noiembrie, publicate în MO

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au reglementat mai multe modificări privind currriculum-urile de pregătire pentru specialitățile de rezidențiat.

Printr-un Ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului Educației, a fost completată anexa nr. 4 la Ordinul ministrului Sănătății Publice și al ministrului Educației nr. 1.141/1.386/2007 privind modul de efectuare a pregătirii de rezidențiat în specialitățile prevăzute de Nomenclatorul specialităților medicale medico-dentare și farmaceutice pentru rețeaua de asistență medicală.

Actul normativ prevede introducerea curriculum-ului de pregătire în specialitatea chirurgie stomatologică și maxilo-facială care intră în vigoare începând cu luna noiembrie 2019.

Totodată, a fost modificat curriculum-ul de pregătire în specialitatea nefrologie, valabil tot din noua sesiune de rezidențiat, dar și cel pentru specialitatea chirurgie dento-alveolară.

În ordin se mai arată că “medicii rezidenți și medicii stomatologi rezidenți continua pregătirea conform duratei de pregătire și curriculei în vigoare la data începerii pregătirii prin rezidențiat”.

Ministerul Sănătății a decis ca specialitatea chirurgie orală și maxilo-facială să figureze numai la domeniul Medicină, începând cu sesiunea noiembrie 2019 a concursului de rezidențiat. Ordinul care vizează această măsură a intrat în vigoare în luna mai.

Modificările au fost solicitate de Comisia Europeană, care a acuzat România că nu pune în aplicare o directivă europeană și a declanșat procedura de neîndeplinire a obligațiilor (infringement).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.