Moment istoric pentru Diabetologia Europeană: Declarația pentru accelerarea actiunilor în Diabet a fost semnată. România, reprezentată de conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian și dr. Delia Reurean Pintilei

România a luat parte la semnarea Declarației pentru accelerarea actiunilor în Diabet, țara noastră fiind reprezentată de conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian, președintele Comisiei de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a Ministerului Sănătății și de dr. Delia Reurean Pintilei, membră în aceeași Comisie.

„Un moment istoric pentru Diabetologia Europeană! Declarația pentru accelerarea actiunilor în Diabet a fost semnată”, a transmis conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian.

International Diabetes Federation și Organizația Mondială a Sănătății, în cursul Summitului desfășurat la Belgrad, militează pentru Accelerarea implementarii depistării precoce a diabetului și a îmbunătățirii calității serviciilor de sănătate în diabet.

„Am reprezentat România la acest eveniment ca președinte al Comisiei de Diabet a Ministerului Sănătății, fiind parte a acestui moment important alături de dr. Delia Reurean Pintilei (online), membră în Comisia de Diabet a Ministerului Sănătății”, a spus conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian.

Președintele Comisiei de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a Ministerului Sănătății subliniază că această declarație vine „să întărească cooperarea statelor europene și nu numai” în lupta impotriva diabetului.

„În România, lupta împotriva diabetului o duc marea majoritatea medicilor diabetologi – a medicilor implicați, corecti și responsabili, a celor care sunt parte și construiesc echipe, a asociațiilor persoanelor cu diabet, a societății civile, a mass-media din sănătate ș,i bineînțeles, ca parte a comunității active a medicilor diabetologi, îi am alături și pe colegii din Comisia de Diabet a Ministerului Sănătății, cărora le mulțumesc pentru eforturile considerabile pe care le fac zi de zi în acest domeniu”, a mai transmis conf. univ. dr. Anca Pantea Stoian.

Potrivit sursei citate, dezideratele care trebuie atinse până în 2030 sunt:

  • 80% din pacienți vor fi diagnosticați cu diabet
  • 80% din aceștia vor avea un bun control glicemic
  • 80% din pacienții cu diabet vor avea și tensiunea arterială în limite normale
  • 60% dintre pacienții cu diabet vor beneficia de tratament pentru dislipidemie
  • 100% din pacienții cu diabet zaharat tip 1 vor avea acces la insulină și la testele de monitorizare glicemică

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.