Monedă din argint cu tema 90 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Urgență București, lansată în circuitul numismatic

sursa foto: SCUB

Monitorul Oficial a publicat Circulara privind lansarea în circuitul numismatic a unei monede din argint cu tema 90 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Urgență București.

„Începând cu data de 22 aprilie 2024, Banca Națională a României lansează în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 90 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Urgență București”, se arată în Monitorul Oficial.

Potrivit sursei citate, aversul monedei prezintă portretul reginei-mamă Elena, care a militat pentru construirea în București a primului spital de urgență, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2024” și stema României.

Reversul monedei redă clădirea spitalului și inscripțiile „SPITALUL CLINIC DE URGENTA BUCURESTI” și „90 ANI”.

„Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoțite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central”, mai arată sursa ciată.

Monedele din argint cu tema 90 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Urgență București au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.