Monitorul Oficial a publicat Hotărârea privind înființarea Spitalului Orășenesc Victoria din județul Brașov

Monitorul Oficial a publicat Hotărârea nr. 733/2021 privind înființarea Spitalului Orășenesc Victoria, județul Brașov.

Potrivit Hotărârii, Spitalul Orășenesc va funcționa în subordinea Consiliului Local al orașului Victoria. Numărul total de paturi al spitalului se asigură cu încadrarea în Planul național de paturi alocat județului Brașov.

Vă prezentăm textul integral al Hotărârii nr. 733/2021 privind înființarea Spitalului Orășenesc Victoria, județul Brașov:

În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 172 alin. (5) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:

Se aprobă înființarea, ca urmare a prevederilor Hotărârilor Consiliului Local al Orașului Victoria nr. 112 din data de 14 iunie 2021 și nr. 116 din data de 22 iunie 2021, a Spitalului Orășenesc Victoria, unitate sanitară cu paturi, cu personalitate juridică, având sediul social în Strada Băii nr. 2, orașul Victoria, județul Brașov, și sediul secundar în Strada Policlinicii nr. 14, orașul Victoria, județul Brașov, în subordinea Consiliului Local al Orașului Victoria.

Art. 2 –  (1) Structura organizatorică a Spitalului Orășenesc Victoria se aprobă prin hotărâre a Consiliului Local al Orașului Victoria, cu avizul Ministerului Sănătății, în condițiile art. 172 alin. (7) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

(2) Numărul total de paturi al spitalului se asigură cu încadrarea în Planul național de paturi alocat județului Brașov.

Art. 3 – Personalul necesar funcționării acestei unități sanitare se asigură în condițiile legii, cu respectarea normativului de personal în vigoare, aprobat prin ordin al ministrului sănătății.

Art. 4 – Patrimoniul Spitalului Orășenesc Victoria se constituie în condițiile legii.

Art. 5- Spitalul Orășenesc Victoria, înființat potrivit art.1, este finanțat integral din venituri proprii, realizate din sumele încasate pentru serviciile medicale prestate pe bază de contract, precum și din alte surse prevăzute de art. 190 din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.