Monitorul Oficial a publicat ordinul prin care managerii unităților cu paturi ATI COVID-19 vor raporta de două ori pe zi situația locurilor. Controale, în caz de neconcordanță

Monitorul Oficial a publicat ordinul semnat de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, prin care managerii unităților sanitare cu paturi ATI alocate pacienților cu infecție COVID-19 vor raporta online, de două ori pe zi, respectiv până la ora 9.00, și până la ora 17.00, în platforma electronică a Ministerului Sănătății „Alerte MS”, situația paturilor de terapie intensivă COVID-19.

Potrivit Ordinul nr. 316/2021 privind raportarea de paturi ATI în platforma electronică a Ministerului Sănătății „Alerte MS”, publicat în Monitorul Oficial, raportarea se transmite la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervențiilor – Centrul Operativ pentru Situații de Urgență și în format letric, cu semnătura directorului executiv al direcției de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București și a managerului unității sanitare cu paturi.

„În caz de neconcordanță privind situația numărului de paturi ATI COVID-19, raportate de managerul unității sanitare cu paturi prevăzute (…), Inspecția Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătății și personalul împuternicit de ministrul Sănătății din cadrul direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București vor efectua controale, conform competențelor”, se arată în Ordinul MS.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.