Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, votată în Camera Deputaților

Deputații vor vota miercuri moţiunea simplă iniţiată de social-democrați împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, numită „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”.

Deputaţii social-democraţi, semnatari ai moţiunii simple, au solicitat demisia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, motivând că „se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon, numiri controversate în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi”.

Textul moţiunii a fost prezentat în plenul Camerei Deputaților de deputatul PSD Georgeta Holban.

“Între greşelile impardonabile ale ministrului Sănătăţii se numără minciunile legate de faptul că românii au avut medicamente în această perioadă. În realitate, populaţia se confruntă cu lipsa unor medicamente esenţiale pentru bolnavii de cancer, pentru afecţiuni grave, autoimune, precum Euthyrox, de exemplu, dar şi de medicamentele ieftine pentru diabet. Este evident că ministrul Nelu Tătaru nu s-a preocupat să asigure medicamentele necesare bolnavilor cronici. I-am recomandat să facă o analiză pentru fiecare medicament în parte, să monitorizeze necesarul de medicamente, să emită ordinul de încadrare a medicamentelor în categoriile de clawback stabilite de Parlament, care oferă predictibilitate, şi să încurajeze producţia românească de medicamente!I-am oferit, de altfel, soluţii concrete pentru toate defecţiunile cronice ale sistemului de sănătate, pentru toate neajunsurile şi lamentările din ultimele luni. Ministrul Sănătăţii ne-a oferit până acum doar vorbe, nu şi fapte!”, a declarat deputatul PSD Georgeta Holban, potrivit unui comunicat de presă.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că „nu ar fi drept” faţă de populaţie şi de corpul medical să plece din funcţie în acest moment şi a mărturisit că şi-ar fi dorit ca cineva să îi ceară demisia în perioada martie – aprilie, când „se căuta cineva pentru carnea de tun să meargă prin focare”.

„La punctul trei se vorbeşte de demisie de onoare. Mă bucură să găsiţi la mine onoare. Cât despre demisie, aş fi vrut să mi-o ceară cineva în martie – aprilie, când se căuta cineva pentru carnea de tun să meargă prin focare şi în această ţară. Am o onoare, voi avea în continuare. Nu ar fi drept faţă de populaţia acestei ţări şi faţă de corpul medical să plec în aceste momente”, a spus ministrul Sănătăţii.

El a afirmat că acuzele din moţiunea simplă sunt „dureroase”, în contextul în care de 30 de ani este în „slujba pacientului”.

„Personal, acest acuze sunt dureroase, în contextul în care de la vârsta de 14 ani, începând cu Liceul sanitar, mai mult de 30 de ani, mi-am desfăşurat-o în slujba pacientului. Am fost acuzat de numiri. Numirile s-au făcut conform legii. Nu poţi să ştii acea persoană în folclorul local ce are în spatele lui. (…) Nu mi-am pus rude în Consiliul de administraţie la Unifarm sau Antibiotice şi ştiţi foarte bine acest lucru şi am explicat în toate cazurile când a fost nevoie”, a arătat Tătaru.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.