MS a dispus controale în toate județele, privind biocidele și materialele de curățenie

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății, Victor Costache, a dispus controale în toate județele, privind biocidele și materialele de curățenie, în urma incidentului de la Arad. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat Nelu Tătaru.

Măsura a fost luată în contextul în care 40 de persoane – 36 de copii şi 4 adulţi – au ajuns la spital cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie care s-ar fi făcut în sălile de curs.
Secretarul de stat în MS a precizat că toate cele 14 persoane care au rămas internate sunt stabile şi urmează să fie externate în cursul zilei de marţi.
“După cum ştiţi încă de aseară echipa Ministerului Sănătăţii, împreună cu Victor Costache, s-au autosesizat şi au trimis, deja a plecat şi Andrei Baciu – secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, este la Arad în acest moment. Este vorba despre 40 de persoane, dintre acestea 36 de copii şi 4 adulţi care s-au prezentat la UPU. Dintre aceştia sunt internaţi 14 stabili, care în cursul zilei de astăzi am înţeles că vor fi externaţi. Urmează să îşi facă ancheta în curs şi DSP Arad şi Corpul de control al ministrului. Deja astăzi la şedinţa ministerului domnul ministru Victor Costache a şi dispus evaluări la tot ce înseamnă biocide, materiale de curăţenie în toate judeţele”, a spus secretarul de stat.

Probele aeriene prelevate de la Liceul Teoretic “Adam Muller Guttenbrunn”, unde mai mulţi copii au ajuns la spital cu simptome ce ar fi fost provocate de o deratizare, nu au indicat nimic în neregulă pe aparate. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad.

Potrivit ISU Arad, au fost prelevate şi probe de pe bănci şi diferite obiecte, care vor fi verificate în laborator, relatează Agerpres.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.