MS a identificat soluții pentru medicamentele ale căror prețuri expiră luna viitoare

Ministerul Sănătății a identificat soluții pentru cele 128 de medicamente la care expiră prețurile  în 2 și 6 noiembrie 2019.
Astfel, pentru 58 dintre acestea a fost acceptat prețul de către companiile farmaceutice, iar săptămâna viitoare Ordinul de preț va fi postat în  transparență decizională pe pagina de web a Ministerului Sănătății.
Pentru alte 52 de molecule au fost identificate echivalente terapeutice de catre Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România și comisiile de specialitate.
Pentru cele 18 molecule la care nu s-a acceptat prețul și nu s-a confirmat nici existența echivalentului farmaceutic, Ministerul Sănătății a solicitat din partea comisiilor de cardiologie,  urologie, diabet, reumatologie, radiologie și boli infecțioase un punct de vedere privind existența unui alt medicament care poate trata aceeași afecțiune în România.
Până în data de 14 octombrie 2019, comisiile de specialitate au termen pentru a comunica dacă există acest echivalent terapeutic, iar în cazul în care nu se confirmă, vor fi emise autorizații pentru nevoi speciale.
„Facem toate demersurile pentru ca niciun pacient să nu rămână fără tratament”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.