MS anunță măsuri suplimentarea privind gripa

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a anunțat că a fost organizată  o colaborare interdisciplinară cu Institutele de Boli Cardiovasculare din București,  Cluj Napoca, Tg Mureș, Timișoara,  dar și cu Spitalul Polisano din Sibiu pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac și respirator prelungit pentru persoanele  cu insuficiență respiratorie severă – ECMO. Este vorba de o tehnologie modernă folosita ca suport în astfel de situații.

Aceasta este una dintre măsurile suplimentare pentru prevenirea, limitarea și tratarea îmbolnăvirilor de gripă decise de Ministerul Sănătății.

 

Vaccinuri gripale suplimentare

 

De asemenea, ministrul Sănătății,  Victor Costache a aprobat suplimentarea cu încă 35 000 a numărului de doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Dozele sunt deja in depozitele din țară. Se încep procedurile tehnice de suplimentare în cadrul acordului-cadrul, după care vor putea fi distribuite și utilizate.

Pana la  data de19 ianuarie 2020, un număr de 1 447 831 de persoane la.risc au fost imunizate din cele 1500 000 doze achiziționate de MS.

Săptămâna aceasta, Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat că producătorii au stocurile goale.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.