MS cere un plan de acțiune suplimentar privind gripa

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a cerut un plan de acțiune suplimentar pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor de gripă.

Săptămâna trecută s-a înregistrat debutul sezonului gripal, iar specialiștii se așteaptă în perioada următoare la o circulație mai intensă a virusurilor gripale.

Până la data de 12.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la  risc, cu vaccin distribuit gratuit în cadrul campaniei Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății atrage atenția că, odată cu  începerea cursurilor în unitățile de învățământ numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește. O importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs,  pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa, potrivit MS.

Medicația antigripală (antivirală) se administrează numai la indicația medicului.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.