MS: Fonduri suplimentare pentru asigurarea vaccinurilor pentru copiii de 14 ani și pentru gravide, conform calendarului național de vaccinare

Guvernul a aprobat, joi, suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu aproape zece milioane de lei pentru achiziţionarea vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular – DTPA.

“La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de Guvern de astăzi, 14 octombrie 2021, proiectul de Hotărâre privind alocarea de sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății“, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Conform documentului, bugetul Ministerului Sănătăţii va fi suplimentat cu suma de 9.984 mii, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru achiziționarea vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular – DTPA.

“Fondurile sunt necesare pentru deblocarea și finalizarea contractului de 71.000 doze de vaccin pentru care Ministerul Sănătății are încheiat un acord cadru. Continuăm astfel imunizările din cadrul Programului național”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.