MS: Indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova au fost avizați

Ministerul Sănătății anunță că în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național au fost avizați indicatorii tehnico-economici ai “Spitalului Regional de Urgență Craiova”.

“La fel ca la Cluj și Iași, Spitalul Regional de Urgență Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației din regiune. Va fi dotat cu echipamente și aparatura de cea mai înaltă performanță pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic și terapeutice. În 18 octombrie se va emite acordul de mediu pentru această unitate.”, a afirmat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

 

Un spital cu peste 800 de paturi și 19 săli de operație

 

Conform documentului, Spitalul Regional de Urgență Craiova va avea o suprafață de 165.256 mp și un număr total de 807 de paturi, pentru îngrijirea pacienților cu boli acute, 60 locuri în UPU, 30 paturi de chirurgie de zi, 15 paturi îngrijiri medicale de zi, 20 paturi de îngrijiri oncologice de zi. Unitatea sanitară va deține 19 săli de operație.

Spitalul va dispune de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea SV, dotat cu echipament, dar și alte facilități de sprijin, unitate care va funcționa într-o cladire separată, unită de corpul principal al spitalului, printr-un coridor, la nivelul primului etaj.

Construcția va fi ridicată pe șapte etaje, va avea 1.195 locuri de parcare, și un heliport H-3. Clădirea va oferi posibilități de flexibilitate pentru schimbarea utilizării paturilor sau adaptarea facilităților interne când o parte a internărilor vor putea fi transformate în spitalizări de zi sau îngrijiri medicale în ambulatoriu.

Valoarea investiției este de aproape trei miliarde de lei.

 

Centre cuprinse în cadrul Spitalului Regional de Urgență Craiova

 

Spitalul Regional de Urgență Craiova va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienți și specialități medicale.

Din unitatea sanitară regională vor face parte:

  • Centrul pentru cap și gât cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, Chirurgie maxilofacială;
  • Centrul toracic cuprinzând pulmonologia, cardiologia, chirurgia toracică, chirurgia cardiovasculară;
  • Centrul abdominal cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;
  • Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;
  • Centrul de Medicină Internă cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie;
  • Centrul pentru mamă și copil cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie.
  • Radioterapie şi Oncologie (inclusivdepartment pediatric), inclusive radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară.

Ministrul Sănătății a mai spus că de mâine va începe și încărcarea datelor pentru trimiterea cererii de finanțare la Bruxelles pentru Spitalul Regionalul din Iași. Pintea a mai declarat că tot pentru spitalul din Iași, în data de 7 octombrie a fost lansată în SICAP, cu control ex-ante, procedura de achiziție publică pentru Servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic și același pas urmează să fie făcut și în privința Spitalului Regional Cluj.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.