MS a lansat procedura de licitație pentru construirea clădirii de interconectare din incinta SCJU „Pius Brânzeu” Timișoara

Ministerul Sănătății a lansat procedura de licitație internațională pentru construirea clădirii de interconectare din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara, a anunțat managerul instituției, asist. univ. dr. Raul Pătrașcu.

„Este vorba de cei 50 de milioane de euro pe care am reușit să îi obținem la sfârșitul anului 2020, cu contribuția Consiliului Județean Timiș, a Prof. Sandesc Dorel și a multor altora, de la Ministerul Sănătății prin fonduri de la Banca Mondială”, a afirmat asist. univ. dr. Raul Pătrașcu.

Potrivit acestuia, dacă licitația decurge conform programului, construcția pentru noua clădire, în valoare de 50 de milioane de euro, va începe în martie-aprilie anul acesta.

Asist. univ. dr. Raul Pătrașcu a spus că în pavilionul nou contruit, cu regim de înălțime S+P+4E+5Eth+Heliport, vor funcționa integrat următoarele compartimente și secții medicale:
– UPU-SMURD modern cu 58 de posturi;
– Centrul de Arși (upgrade de la Unitatea existentă), având 6 boxe pentru mari arși, 6 rezerve pentru arși intermediari și post-critici și 5 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă;
– Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă cu 27 posturi;
– Blocul Operator cu 25 de Săli de Operație;
– Spațiile conexe (Sterilizare, Farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice, adăpost ALA etc.)
– Heliport.

De asemenea, investiția mai prevede realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului și reorganizarea circuitelor medicale, astfel că „circuitul pacientului va fi optimizat la standarde internaționale și va fi crescută, deci, calitatea actului medical per ansamblu”, potrivit managerului Raul Pătrașcu.

Operaționalizarea se realizează de către Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale din cadrul Ministerului Sănătății, a precizat Raul Pătrașcu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.