MS: Lista medicamentelor care urmează să fie compensate şi gratuite rămâne deschisă

Combinații antibiotice

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, afirmă că lista medicamentelor care urmează să fie compensate şi gratuite rămâne deschisă.
“Încă este deschisă acea listă. Aseară a apărut ultima modificare a acestei liste, urmând ca după discuţiile de astăzi şi după discuţiile cu Casa (de Asigurare – n.r.) şi comisiile de specialitate să mai putem introduce (medicamente – n.r.). (…) Noi am dat un termen final de 10-14 zile, după ce vin şi răspunsurile de la comisie, după care să dăm şi această hotărâre de guvern. Comisiile trebuie să ne dea nota finală şi partea tehnică din MS. (…) Pentru protocoalele terapeutice – primul trimestru să putem face aceste protocoale”, a explicat Tătaru.
Potrivit acestuia, medicamentele noi care vor fi incluse pe lista de compensate şi gratuite vor fi disponibile pacienţilor în al doilea trimestru.
“Tendinţa ministerului este de a introduce cât mai multe medicamente care să se înscrie şi în protocoalele noastre, pe care vrem oarecum să le aducem şi la nivel european pe toate”, a afirmat secretarul de stat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.