MS: Medicii cercetătorii angajați în spitale publice vor putea intra în contract cu casele de asigurări de la 1 aprilie

Ministrul Sănătății, conf. dr. Victor Costache, a anunțat că medicii cercetători angajați în spitale publice vor putea intra în contract cu casele de asigurări de la 1 aprilie, când va intra în vigoare și noul contract-cadru.

Victor Costache a fost întrebat despre acest termen de președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților, conf. dr. Florin Buicu.

”Prin modificarea Legii 96/2006, medicii cercetători angajați în spitalele publice au primit dreptul să desfășoare activitate medical în contract cu casa de asigurări. De la sfârșitul anului trecut, de când legea a fost promulgate de președinte și publicată în Monitorul Oficial, această modificare, până acum, nu s-a întâmplat”, a atras atenția deputatul.

”Mi-a fost semnalată această situația și diferă de la un spital la altul. În momentul de față depinde de demersurile pe care realizează managerul unității spitalicești (…). Acest lucru s-a realizat, de exemplu, la Elias, dar sunt alte spitale unde managerii nu au realizat aceste demersuri și îi încurajăm să facă acest lucru”, a răspuns ministrul.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.