MS: Nu punem la îndoială calitatea medicilor de la Spitalul Floreasca

Ministerul Sănătății a anunțat că nu a fost pusă la îndoială niciun moment calitatea medicilor de la Spitalul Floreasca și că pacienții sunt tratați în siguranță în unitatea medicală. Precizarea a venit după ce Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a suspendat acreditarea spitalului.

Într-un comunicat de presă, MS a precizat ca această măsură este una administrativă, care nu afectează funcționalitatea unității spitalicești și nici derularea contractul cu CNAS. Măsura a fost activată ca urmare a necomunicării către ANMCS, în termenul legal de 24 de ore, a evenimentului nefericit din 22 decembrie 2019, în care o pacientă a ars pe masa de operație.

”Nu am pus niciodată la îndoială calitatea medicilor din Spitalul Florească. Sunt niște profesioniști. Acel incident din sala de operație nu reprezintă un stigmat pe frontispiciul unității spitacilești. Cauzele acestuia trebuie analizate cu atenție, pentru a se lua măsurile corecte, ca pe viitor astfel de situații să nu se mai întâmple. Spitalul Floreasca rămâne aceeași unitate de elită, unde cei mai buni specialiști asigură urgențele în capitală, 24 de ore din 24, iar pacienții trebuie să știe ca aici sunt în siguranță”, a declarat secretarul de stat, conf.dr. Horațiu Moldovan.

Procedura suspendării acreditării este activată în premieră, această posibilitate fiind introdusă în decembrie 2019, conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al ANMCS.

Conform acestui regulament, spitalul are obligația, în termen 5 zile de la suspendare, să prezente prin managerul unității un plan de măsuri pentru remedierea elementelor ce au dus la apariția evenimentului advers. În termen de 30 de zile, va urma o vizită de lucru cu experți ANMCS pentru a verifica stadiul implementării planului de măsuri și dacă rezultatele sunt pozitive, iar președintele autorității poate emite ordin de ridicare a suspendării acreditării.

Spitalul Floreasca va funcționa normal și va asigura asistența medicală de urgență în această perioadă a Sărbătorilor de Iarnă și după.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.