MS: Pacientul de la Bacău nu este infectat cu noul coronavirus

Pacientul de la Bacău, care a fost transferat la Institutul Matei Balș, nu este infectat cu noul coronavirus, ci are gripă, transmite Ministerul Sănătății.

“Starea pacientului este bună și va fi externat în cursul zilei de astăzi si va continua tratamentul în ambulatoriu.
Ministerul Sănătății reamintește tuturor unităților sanitare și direcțiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare și comunicare, precum și a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile”, se arată într-un cominucat al ministerului.

Pacientul este un tânăr de 24 de ani, care a venit în țară în urmă cu nouă zile dintr-o regiune din China cu puţine cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localităţi. El s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Bacău, unde le-a spus medicilor că prezintă mai multe simptome asociate cu cele ale noului coronavirus, de aceea s-a luat decizia transferului la București.

În China, numărul celor decedați din cauza infectării cu virusul 2019-nCoV a depășit 100, iar al celor infectați a crescut în 25 de ore de la 2835, la 4515. China a amânat pe termen nelimitat începerea semestrului de primăvară în şcoli, colegii, licee, universităţi şi instituţii de învăţământ superior din ţară.

Germania este a doua țară europeană, după Franța, în care sunt depistate cazuri de infecție cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat din orașul Starnberg, din landul Bavaria. Pacientul este în stare stabilă, este monitorizat de personalul medical și este izolat.

Noul coronavirus a fost identificat și în  Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, și Canada.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.