MS: Până la finalul lunii februarie nu există risc de încărcare a sistemului sanitar

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a declarat luni că până la finalul lunii februarie nu există risc de încărcare a sistemului sanitar, numărul de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 internați pe secții fiind în scădere.

”Apropo de încărcarea sistemului sanitar, au fost două variante respectiv o variantă medie și o variantă mai pesimistă pe simularea Institutului Național de Sănătate Publică. Și s-a ajuns pe modelul variantei medii, am mers în paralel cu această variantă medie, însă trendul este în mod evident descendent în ceea ce privește încărcarea paturilor pe secții. E clar că scade numărul de pacienți internați pe secții. La ATI este constant, dar nu se mai remarcă o creștere care să pună probleme și să se ajungă în situația de ocupare a celor 25.000 de paturi în secții sau a celor aproape 1.800 de paturi la nivelul secțiilor de terapie intensivă”, a declarat ministrul Sănătății în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, ministrul a mai precizat că media pacienților COVID-19 internați în secțiile de Terapie Intensivă este de 69 de ani, cei mai mulți dintre ei având mai mult de 50 de ani.

”În ceea ce privește caracteristicile pacienților internați la ATI, media celor internați la ATI este de 69 de ani. 80% dintre pacienți au mai mult de 50 de ani. Principalele grupe de vârstă afectate sunt de la 60 la peste 80 de ani. Comorbiditățile sunt semnalate la 88% dintre pacienții care se găsesc în secțiile de Terapie Intensivă”, a declarat ministrul Rafila în cadrul unei conferințe de presă de la Ministerul Sănătății.

Raportul de 1 la 4 continuă să se păstreze în ceea ce privește statusul vaccinal al pacienților COVID.

”În ceea ce privește statusul vaccinal, doar 18,5% dintre pacienți sunt vaccinați iar restul de 81,5% sunt nevaccinați sau au un status neprecizat, adică n-am avut informații legate de statusul vaccinal. Este clar că acest raport de 1 la 4 se păstrează, adică din 5 pacienți doar 1 este vaccinat și 4 sunt nevaccinați”, a explicat prof. dr. Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.