MS propune majorarea prețurilor a două medicamente pentru hepatită C, după ce producătorul a cerut excluderea din Canamed

Ministerul Sănătății (MS) propune creșterea prețurilor la medicamentele Viekirax și Exviera, după ce producătorul american AbbVie a solicitat excluderea acestora din Canamed. Viekirax și Exviera sunt folosite în tratamentul persoanelor cu hepatită cronică cu virus C și cu ciroză hepatică compensată.

MS a publicat în Transparență Decizională un proiect de ordin al ministrului Sănătății prin care solicită modificarea Anexei nr. 1 la Ordinul ministrului sănătății nr. 1468/2018 pentru aprobarea preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, valabile în România, care pot fi utilizate/comercializate de către deţinătorii de autorizaţie de punere pe piaţă a medicamentelor sau reprezentanţii acestora, distribuitorii angro şi furnizorii de servicii medicale şi medicamente pentru acele medicamente care fac obiectul unei relaţii contractuale cu Ministerul Sănătăţii, casele de asigurări de sănătate şi/sau direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România, a preţurilor de referinţă generice şi a preţurilor de referinţă inovative.

Pentru Exviera, 250 mg, comprimate filmate, MS propune prețul maximal fără TVA de 3.795,59 lei, pentru Viekirax, 12,5 mg/75 mg/50 mg – 42.905,35 lei.

Actul normativ vizează: Viekirax 12,5 mg/ 75mg/ 50mg, comprimate filmate, cutie x blistere PVC-PE-PCTFE/ folie din A1 x 56 comprimate (ambalaj multiplu care conține 4 cutii interioare x 14 comprimate filmate) și Exviera 250 mg, comprimate filmate, cutie x blistere PVC-PE PCTFE/ folie din A1 x 56 comprimate filmate (ambalaj multiplu care conține 4 cutii interioare x 14 comprimate filmate).

Modificările vin după ce firma producătoare a solicitat inițial diminuarea voluntară de preț pentru cele două medicamente, solicitare făcută la începutul lunii martie 2019. Ulterior, la data de 7 mai 2019, AbbVie SRL, în calitate de reprezentant al deținătorilor de autorizații de punere pe piață AbbVie Ltd. și AbbVie Deutschland GmbH & Co. KG (”DAPP”), a anunțat retragerea de către DAPP a prețurilor pentru Viekirax și Exviera aprobate prin Ordinul ministrului sănătății nr. 625/2019 și a cerut excluderea acestora din Canamed. Totodată, compania a solicitat publicarea de urgență a unui nou Ordin care să includă prețurile aprobate inițial, nediminuate, potrivit referatului de aprobare al proiectului de Ordin. De altfel, tot atunci a fost depus un nou dosar de aprobare a prețurilor cu caracter de “preț nou”, se mai arată în document. Majorarea prețurilor a fost aprobată de  conducerea Ministerului Sănătății.

 

Pacienții, afectați de scumpirea medicamentelor

 

Pentru a vedea impactul pe care retragerea celor două medicamente îl poate avea asupra pacienților aflați în tratament, dar și pentru că Viekirax și Exviera fac parte dintr-un contract cost volum, MS a cerut un punct de vedere al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Reprezentanții CNAS au anunțat că, urmare a excluderii prețurilor din Canamed, medicii nu vor mai putea emite prescripții medicale pentru Viekirax și Exviera. De altfel, CNAS a precizat că pacienții aflați deja în tratament vor fi nevoiți să-l întrerupă din această cauză, având doar posibilitatea de a opta pentru tratamentul cu medicamentele care pot fi decontate de Casă. În România sunt aproximativ o mie de pacienți incluși în tratamentul cu Viekirax și Exviera aflați în limita maximă a perioadei de administrare prevăzută în contract, arată datele prezentate de CNAS.

Săptămâna trecută, MS a lansat Planul-cadru pentru controlul hepatitelor virale în România, pentru perioada 2019-2030. Acesta are scopul de a reduce transmiterea virusurilor hepatitice, reducerea morbidităţii şi mortalităţii prin hepatite virale şi complicaţii ale acestora şi prin asigurarea accesului echitabil la servicii de prevenire, testare, îngrijire şi tratament. Anul acesta în acest program au fost alocate 2,6 miliarde de lei, iar până în 2024, ar urma să intre aproximativ 12,1 miliarde în acest proiect.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.