MS vrea să prelungească programele naționale de sănătate până la 31 martie 2019

Ministerul Sănătății

Din cauza neaprobării bugetului de stat pe anul viitor, Ministerul Sănătății intenționează să prelungească actualele programe naționale de sănătate până la data de 31 martie 2019. Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern pentru prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018. Astfel, termenul de aplicare ar urma să fie prelungit cu încă trei luni.

Elaborarea structurii programelor naționale de sănătate pentru perioada 2019 și 2020, a activităților care se vor realiza în cadrul acestora, a indicatorilor de evaluare, precum și a altor termeni și condiții privind derularea lor este condiționată de sumele alocate anual, prin legea bugetului de stat, se arată în nota de fundamentare a HG.

Ministerul Sănătății arată totodată că prin această măsură se va putea asigura continuitatea activităților prevăzute în cadrul programelor naționale de sănătate derulate în prezent, putând fi evitate disfuncționalități majore în asigurarea accesului bolnavilor la serviciile medicale preventive și curative. Programele nationale de sănătate sunt finanțate din bugetul statului și din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, în limitele stabilite anual prin legea bugetului de stat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.