MS vrea să prelungească termenul până la care poate fi evaluată activitatea managerilor de spitale publice pentru 2019

Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională un proiect de ordin pentru modificarea Ordinului ministrului sănătății publice nr. 112 /2007 privind criteriile de performanță în baza cărora contractul de management poate fi prelungit sau poate înceta înainte de termen.

Astfel, potrivit proiectului, la articolul 1, alineatul (8) modifică și va avea următorul cuprins:

“Prin exceptie de la prevederile alin. (2), evaluarea activității managerului spitalului public pentru anul calendaristic 2019 se realizează până la data de 31.12.2020.”

Potrivit celei mai recente modificări a Ordinului ministrului sănătății publice nr. 112 /2007

privind criteriile de performanță în baza cărora contractul de management poate fi

prelungit sau poate înceta înainte de termen, care datează din această vară, alineatul 8 prevedea: ”Prin excepție de la prevederile alin. (2), evaluarea activității managerului spitalului public pentru anul calendaristic 2019 se realizează până la data de 30.09.2020″.

De asemenea, la articolul 4, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:

” Contractul de management încetează înainte de termen pentru managerii spitalelor publice care au obţinut calificativul Nesatisfăcător, în situația evaluării activității acestora pe o perioadă de minimum un an.”

Proiectul de ordin va rămâne în transparență decizională până pe 12 octombrie. Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa:propuneri@ms.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.