Muzeul Naţional al Cehiei organizează o expoziţie cu măşti de protecţie împotriva COVID-19

Muzeul Naţional al Cehiei organizează o expoziţie de măşti care trebuie purtate pentru a proteja împotriva COVID-19.

Guvernul ceh a fost unul dintre primele care au impus obligativitatea purtării măştii în afara casei. Cu 8.725 de cazuri şi 304 de decese până în prezent, Cehia a fost mai puţin afectată de pandemia de coronavirus decât alte state din Europa, deşi opiniile diferă cu privire la diferenţa pe care au făcut-o măştile.

La începutul crizei, măştile confecţionate industrial erau dificil de găsit, ceea ce a determinat un efort la nivel naţional pentru confecţionarea acestora acasă, relatează Reuters citată de Agerpres.

“Există o cantitate foarte mare de produse astăzi, este greu de spus ce ar trebui să rămână generaţiilor viitoare. Cu siguranţă măştile sunt un simbol al situaţiei” din prezent, a declarat curatoarea expoziţiei, Mira Burianova.

Mica expoziţie de la Muzeul Naţional din Piaţa Wenceslas, din Praga, a fost realizată din sutele de măşti trimise de public. Acestea sunt decorate cu motive populare, cu modele distractive sau cu drapelul naţional. Printre acestea există şi una realizată de copii cu autism.

“Lucrez în sistemul sanitar şi ceea ce mi-a atras cel mai mult interesul a fost că, atunci când nu aveam deloc materiale necesare în spital, întreaga naţiune s-a ridicat şi a cusut măşti în câteva zile. Oamenii trebuie să se ajute reciproc”, a declarat Ludmila Brazdova din Brno.

Expoziţia se deschide luni, când guvernul va relaxa măsura privind măştile de protecţie. Oamenii nu vor mai trebui să le poarte în aer liber, însă purtarea acestora va fi menţinută în mijloacele de transport în comun şi în clădirile publice, inclusiv în muzee.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.