Nelu Tătaru anunță anchete: În cazul tinerei de 20 de ani din Vaslui decedata de COVID-19 și la spitalele din Câmpeni, Alba

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a confirmat, sâmbătă, la Iaşi, că o femeie în vârstă de 20 de ani, din oraşul vasluian Murgeni, este cea mai tânără persoană din România care a murit din cauza noului coronavirus şi a anunţat că va demara o anchetă în acest caz.

“Am discutat, este o pacientă din (oraşul – n.r.) Murgeni, judeţul Vaslui, care pe lângă obezitate avea ca patologie un retard mintal. Rămâne ca şi anchetă să vedem dacă a existat undeva un caz princeps sau e un caz princeps într-o anchetă epidemiologică care a fost greşit gestionată şi tratată târziu. Rămâne să avem fiecare caz în parte ca şi evaluare”, a spus ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a mai anunţat că va trimite Corpul de Control la spitalele din Câmpeni, judeţul Alba, după ce a primit mai multe sesizări privind activitatea din cele două unităţi medicale.

Întrebat fiind de jurnalişti de ce a ales să numească în funcţia de manager a Spitalului Orăşenesc Câmpeni o persoană care a lucrat în turism, ministrul Tătaru a declarat că “nu a fost o schimbare, ci a fost o prelungire”. El a spus totodată că “sunt medici revoltaţi, dar sunt şi medici care au făcut actuala propunere”.

“Nu a fost o schimbare, a fost o prelungire. Am cerut o informaţie de la comunitatea locală, am cerut o informaţie de la personalul medical. Sunt sesizări multe. Voi trimite şi corpul de control atât pentru patologie COVID, pentru că nu a fost înţeleasă şi tratată cum trebuie, cât şi pentru gestionarea ca management a unităţilor sanitare. Sunt două în acel oraş”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

El a criticat faptul că în doi ani au fost mai mulţi manageri interimari.

“Haideţi să lăsăm la o parte politica. Acolo putem vedea în acest moment stricarea unui folclor local. După cum puteţi vedea, tot ceea ce a însemnat administraţie locală a însemnat nu numai o politizare dar şi o transformare a medicinei în orice altceva, numai medicină nu. Când ai mai mult de doi ani în care schimbi 11-12 manageri, toţi interimari, pentru a fi în subordinea cuiva …”, a spus ministrul Sănătăţii.

Reacţia vine după ce primarul din Câmpeni, Călin Andrieş, a cerut Ministerului Sănătăţii să revină asupra deciziei de numire a lui Valentin Gog de la conducerea spitalului din localitate întrucât nu ar avea competenţele necesare.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.