Nelu Tătaru: Capacitatea totală de testare a României, în prezent, este de 6.000 de teste pe zi

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, în prezent, capacitatea totală de testare pentru COVID-19 în România este de 6.000 de teste pe zi, în 57 de puncte de testare.

Fiind întrebat de premierul Orban dacă toate punctele de testare sunt operaţionalizate, ministrul Sănătăţii a precizat: “Sunt operaţionalizate sau în curs de operaţionalizare, din acest motiv facem în jur de 4.500 – 4.700 de testări pe zi, se lucrează pe aceste aparate”.

“Ţin să menţionez că nu ţine doar de capacitatea aparatului, ţine şi de personalul care lucrează pe acest aparat şi de faptul dacă lucrează de o perioadă mai lungă, dacă este rodat pe acest aparat şi dacă are şi capacitatea, ca şi timp, fizic, să poată lucra”, a adăugat Nelu Tătaru.

în prezent, în România, se efectuează zilnic 4.500 – 4.700 de testări pentru COVID-19, capacitatea totală fiind de 6.000 de teste/zi în 57 de puncte de testare.

„În acest moment, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se testează cu tehnica moleculară de identificare a ARN viral. Avem în acest moment o capacitate de testare pe aparate de 6.000 de teste pe zi în 57 de puncte de testare”, a mai spus Nelu Tătaru, miercuri, în şedinţa de Guvern.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.