Nelu Tătaru: Extindem evaluarea la 130.000 de suspecți

Secretarul de Stat în ministerul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că România se află în scenariul 2 al epidemiei de Covid-19, în condițiile în care, pe teritoriul României au fost depășite 25 de cazuri confirmate. Mai exact, sunt 31 de teste pozitive până în acest moment. Ne pregătim însă pentru scenariul 3, iar evaluarea epidemiologică este extinsă la 130.000 de oameni.

Doar în cazul pacientului cu numărul 17, care a fost internat la spitalul Gerota, cercul celor evaluați este de cel pițin 100-120 de persoane.

Până acum au fost efectuate 1.200 de teste a mai spus Nelu Tătaru, care a dat asigurări că există un număr suficient de kituri de testare în acest moment. El a tinut sa sublinieze și că nu există nicio demisie a vreunui medic de la spitalele de boli infecțioase.

„Prevenția este principala armă în acest moment. Putem gestiona tot ce înseamnă cazuri. Ca epidemiologie extindem la peste 130.000 de suspecți evaluarea. Nu avem pacienți pe suport ventilator, care să necesite o monitorizare specială. Nu a clacat nimeni, munca se dublează, se triplează, să nu aglomerăm camerele de gardă. Va veni un timp în scenaiul 3 când vom sista intervențiile chirurgicale. Suntem pregătiți și aplicăm procedurile pe care le-am elaborat încă pe 22 ianuarie”, a declarat Nelu Tătaru.

Secretarul de Stat a anunțat și că toate spitalele se pregătesc pentru scenariul 3, când toate paturile din spitalele de boli infecțioase vor fi pentru pacienții bolnavi de Covid-19, urmând ca pacienții internați în aceste unități pentru alte afecțiuni să fie transferați. De asemenea, clinicile de boli cardiovasculare sunt pregătite să preia pacienții care vor avea nevoie de asistență respiratorie, mai mai spus Nelu Tătaru, care a precizat că pacienții de Covid-19 care cedează sunt cei cu insuficiență respiratorie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.