Nelu Tătaru: În ultimele 24 de ore au fost externați 623 de pacienți

Ministrul Sănătății, invitat în cadrul unei emisiuni la Digi24, a declarat că 623 de pacienți cu COVID-19 au fost externați în ultimele 24 de ore.

Nelu Tătaru a făcut această declarație în contextul discuției despre creșterea alarmantă a numărului de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, astăzi înregistrându-se cel mai mare număr de cazuri noi, 555, de la începutul epidemiei de COVID-19 în România.

Ministrul Sănătății a fost astăzi în județul Constanța, acolo unde a evaluat activitatea unităților sanitare și a direcției de sănătate publică județene în context pandemic.

Potrivit acestuia, în prezent 5-6% din testele efectuate sunt pozitive.

„Ieri am avut 397 de cazuri pe 11.800 de teste lucrate, după cum am avut cu o zi înainte peste 250 într-un context de 4.800 de teste lucrate. Suntem la un 5-6% din teste care sunt pozitive în fiecare zi. Ieri am avut 31 de decese, am avut 231 de cazuri, cel mai mare număr de cazuri în Terapie Intensivă din ultima perioadă. (…) În ultimele zile, jumătate din numărul de cazuri erau în trei, patru judeţe plus Bucureşti. Argeş, Prahova, Galaţi, Bucureşti erau peste jumătate din cazurile raportate zilnic. În orice zonă care a ţinut de o mişcare mai intensă a populaţiei, s-a putut vedea şi o creştere. La Constanţa aveam 492 de cazuri total infectate, un rezultat bun pe tot parcursul pandemiei. Şi la ultima mea vizită aici specificam că deşi a fost o zonă de tranzit, deşi am avut multe zone de carantină, s-a putut menţine şi a fost o decizie managerială sau o decizie la nivelului judeţului, a DSP-ului, corectă”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru îndeamnă populaţia să respecte regulile de igienă şi distanţare socială.

„Respectarea regulilor, respectarea distanţării fizice, respectarea principiilor de igienă, respectarea indicaţiei medicului şi chiar dacă nu avem o formă legislativă în acest moment, internarea în spital, tratarea pentru cei asimptomatici până la cele zece zile, pentru cei asimptomatici pozitivi încă patru zile la externare. Trebuie să respectăm aceleaşi reguli pe care le-am respectat şi până acum”, a menţionat ministrul Sănătăţii.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.