Nelu Tătaru: Ne pregătim ca pandemia să fie transformată într-o boală sezonieră. Un an normal, abia din 2023 

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului, a declarat că se fac pregătiri pentru ca pandemia de COVID-19 să fie „transformată în următorii ani într-o boală sezonieră”, la fel ca şi gripa, care să poată fi combătută cu un vaccin anual, astfel că 2022 va fi un an de ieşire din pandemie şi de abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal.

„Ne pregătim ca această pandemie să fie transformată în următorii ani într-o boală sezonieră, un vaccin anual, la fel ca şi gripa, şi să o putem gestiona. Încă suntem într-un an pandemic, 2022 va fi un an de ieşire din pandemie şi de abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal. (…) Suntem într-un moment în care putem gestiona un val patru, nu suntem atât de nepregătiţi ca în 2020, venim după nouă luni de vaccinare şi cred că ar trebui să putem să înţelegem că un minim efort al unei vaccinări poate însemna un loc pentru bătrânii noştri care suferă de alte boli în spitalele din România”, a declarat Nelu Tătaru.

Referindu-se la ziua de vineri, Nelu Tătaru a spus că sunt 4.298 de cazuri de COVID-19 internate în spital, din care 543 la terapie intensivă.

„Dacă ne uităm la ultimele studii, vedem că 92% la sută din decese sunt din nevaccinaţi, 3% sunt din cei vaccinaţi incomplet. Cred că dacă ne mai furăm şi căciula cu nişte green-pass-uri sau certificate false, atunci putem spune că această pandemie este foarte greu de controlat. Suntem într-un moment în care se aşteaptă un vârf al acestui val spre începutul lunii octombrie, cred că doar de noi depinde ca într-o toamnă bogată să putem să gestionăm atât prin evenimente, cât şi printr-o campanie de vaccinare mai atentă şi mai intens mediatizată. (…) E momentul să reaşezăm un pic comunicarea pe tot ce înseamnă vaccinare, să ne gândim că dacă nu noi suntem problema care nu suntem vaccinaţi atunci putem fi o problemă pentru cei la care mergem în diferite structuri publice sau în spitale alături de alţii care au venit pentru altă patologie”, a afirmat Tătaru.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.