„Neoplasme Chistice Pancreatice”, webinar organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București organizează marți, 19 noiembrie, webinarul „Neoplasme Chistice Pancreatice”.

Moderatorii evenimentului sunt prof. univ. dr. Mariana Jinga și prof. univ. dr. Cristian Gheorghe.

Un prim subiect pe agenda webinarului, „Diagnosis of Cystic Pancreatic Lesions: Guidelines and Imaging”, va fi susținut de prof. univ. dr. Adrian Săftoiu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

A doua temă din cadrul evenimentului, „EUS-Guided FNA/FNB: Techniques and Clinical Applications”, va fi susținută de prof. dr. Peter Vilmann, profesor de gastroenterologie, medic primar (senior consultant) la Clinica Spitalului Herlev și Gentofte, Universitatea din Copenhaga, Danemarca.

Un alt subiect din cadrul webinarului – „Pathology and Molecular Evaluation of EUS-Guided Samples” – va fi suținut de dr. Nona Bejinariu.

Ultima temă din cadrul webinarului, „Minimally Invasive Therapy for Cystic Pancreatic Lesions”, va fi suținută de prof. Stephen Pereira, de la University College London, Regatul Unit.

Evenimentul se adresează profesioniștilor din sănătate din specialitățile: gastroenterologie, chirurgie, medicină internă, oncologie, medicină de familie.

Cancerul pancreatic este cunoscut pentru ratele sale scăzute de supraviețuire, în mare parte din cauza detectării târzii. Îmbunătățirea screening-ului și diagnosticării timpurii este esențială pentru creșterea șanselor de tratament eficient și supraviețuire.

Detalii despre participarea la webinar, puteți afla AICI

Webinarul este organizat cu sprijinul Uniunii Europene, în cadrul proiectului „101079210 – TRIP – HORIZON – WIDERA-2021-ACCES-03 TRIP – TRAINING IN TRANSLATIONAL PROTOCOLS FOR MINIMAL INVASIVE DIAGNOSIS AND THERAPY IN PANCREATICO-BILLIARY CANCERS” coordonat de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.