Numărul beneficiarilor programului ‘Testăm pentru Bucureşti’ a fost suplimentat

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de miercuri, suplimentarea numărului de beneficiari ai proiectului “Testăm pentru Bucureşti” de la 11.000 la 20.000 şi includerea în rândul acestora şi a bucureştenilor care călătoresc în scopuri turistice.

”Dorim sa venim în ajutorul bucureștenilor care trebuie sa își facă testul COVID-19 pentru a pleca în vacanta în altă țară, precum Grecia – unde aceste teste sunt obligatorii! Astfel, bucureștenii care călătoresc în scop turistic, dar și cei care rămân acasă, pot solicita înscrierea în proiectul Primăriei Capitalei prin care vor fi testați gratuit pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV-2. Testarea se realizează folosind aparate RT-PCR. Avem parteneriate cu 12 clinici de stat și private din București. După aprobarea proiectului, începând chiar de mâine, bucureștenii interesați se pot înscrie pentru a fi testați gratuit de către Primăria Capitalei, prin ASSMB, la adresa de email vacanta2020@pmb.ro. Vor fi contactați de colegii de la ASSMB și programați pentru testare, în funcție de data la care au programata călătoria. Doresc să subliniez faptul că avem 43 de puncte de testare, cu o capacitate de 1.500 de teste pe zi! Nu vom aglomera punctele de testare, pentru ca Primăria Capitalei, prin ASSMB, a achiziționat, din timp, 5 noi aparate de testare RT–PCR. Încă o dată, investițiile Primăriei Capitalei în domeniul sănătății își dovedesc utilitatea!”, a spus Primarul General, Gabriela Firea:

Pentru testarea RT-PCR, Primăria Capitalei decontează către unitățile sanitare publice și private afiliate în cadrul proiectului suma de 200 lei/beneficiar – suma standard achitată și de CNAS pentru o astfel de testare.

Proiectul “Testăm pentru Bucureşti!” se adresează cetăţenilor din Capitală care solicită, în mod voluntar, testarea PCR şi nu se află în categoriile definiţiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică din România.

Noul regulament de înscriere va fi finalizat și făcut public în termen de două zile de la aprobarea în CGMB a modificării proiectului „Testăm pentru București”.

Bugetul proiectului creşte de la 2.233.000 de lei la 4.033.000 lei.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, are deja în derulare mai multe programe de testare a bucureștenilor asimptomatici din mai multe categorii socio-profesionale.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.