Noi linii de producție a vaccinurilor anti-COVID Pfizer și Moderna aprobate de EMA

Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al Agenției Euroepene a Medicamentului (EMA) a adoptat noi recomandări în vederea creșterii capacității de producție și de furnizare a vaccinurilor anti-COVID-19 în Uniunea Europeană (EU).

Astfel, CHMP a aprobat un centru de producție suplimentar pentru Comirnaty, vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de BioNTech și Pfizer. Acesta este situat în Saint Rémy sur Avre, Franța, și va permite furnizarea a aproximativ 51 de milioane de doze suplimentare în 2021.

EMA a aprobat, de asemenea, o nouă linie de fabricație la sediul de producție BioNTech din Marburg, Germania, care crește capacitatea de fabricație a vaccinului cu aproximativ 410 milioane de doze în 2021.

CHMP a aprobat și o linie de producție suplimentară pentru producerea Spikevax, vaccinul COVID-19 dezvoltat de Moderna. Centrul de producție este situat în Bloomington, Indiana, Statele Unite (SUA).

În plus față de noua instalație de fabricație pentru acest vaccin, CHMP a aprobat, de asemenea, mai multe centre alternative responsabile pentru controlul / testarea loturilor și ambalarea vaccinului Moderna.

La 30 iulie 2021, CHMP a aprobat deja extinderea procesului de fabricație a substanței active în două locații din SUA (Moderna TX, Inc., Norwood, Massachusetts și Lonza Biologics, Inc., Portsmouth, New Hampshire). În total, aceste modificări sunt estimate să permită producerea a 40 de milioane de doze suplimentare de Spikevax pentru a furniza piața UE în al treilea trimestru al anului 2021.

Aceste recomandări nu necesită o decizie a Comisiei Europene, iar centrele pot deveni operaționale imediat.

EMA este în dialog continuu cu toți deținătorii de autorizații de introducere pe piață a vaccinurilor COVID-19, în timp ce încearcă să își extindă capacitatea de producție pentru furnizarea de vaccinuri în UE.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.