Noi restricţii la Lisabona, pentru a frâna răspândirea variantei Delta a SARS-CoV-2

Locuitorii din Lisabona vor respecta o serie de noi restricţii care vor intra în vigoare începând de vineri în capitala Portugaliei din cauza unei recrudescenţe a pandemiei de COVID-19, pusă pe seama variantei Delta a noului coronavirus, informează AFP.

Capitala portugheză este una dintre municipalităţile în care restricţiile sanitare au fost înăsprite, unde magazinele şi restaurantele se confruntă cu o reducere a programului de funcţionare şi a capacităţii lor de primire, în timp ce restricţii de deplasare vor fi impuse de vineri până luni în regiunea în care se află oraşul Lisabona.

Persoanele care deţin certificatul sanitar european sau prezintă un test COVID-19 cu rezultat negativ vor putea totuşi să se deplaseze în mod liber.

În Lisabona, programul magazinelor a fost redus, precum şi cel al cafenelelor, patiseriilor şi restaurantelor, care vor trebui să se închidă la ora locală 22:30 în timpul săptămânii şi la ora locală 15:30 în timpul weekendului.

Varianta Delta, identificată prima dată în India, a devenit predominantă în Lisabona şi periferiile sale, provocând o nouă creştere a numărului de infectări în Portugalia.

Vineri, autorităţile portugheze au anunţat peste 1.600 de infectări în ultimele 24 de ore, dintre care 1.049 au fost detectate în regiunea Lisabonei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.