Noile mutații ale virului SARS-CoV-2, identificate în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia, echivalează cu începerea unei noi epidemii

Noile mutații ale virului SARS-CoV-2, identificate în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia, echivalează cu începerea unei noi epidemii. Aceasta este părerea consilierul ştiinţific principal al Guvernului de la Paris, Jean-François Delfraissy.

De altfel, specialistul este de părere că dacă în prezent prevalența noilor cazuri de COVID-19 este de 1,4-1,5%, aceasta ar putea crește mai ales pe fondul mutației din Marea Britanie.

În acest context, nevoia de măsuri împotriva epidemiei rămâne imperioasă.

„Dacă nu înăsprim măsurile, ne vom regăsi de la jumătatea lunii martie într-o situaţie extrem de dificilă. (…) Vom avea probabil nevoie să intrăm din nou în lockdown”, a declarat consilierul Jean-François Delfraissy, citat de Reuters.

Duminică, 24 ianuarie, Franța a raportat 18.436 de noi cazuri de COVID-19 şi 72 de decese asociate acestei boli. Numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi a ajuns la 26.393. Din acest total, 2.965 sunt la terapie intensivă.

Consilierul francez a mai precizat că până la jumătatea lunii aprilie vor fi vaccinați împotriva COVID-19 între şase şi opt milioane de francezi, subliniind, însă, că vaccinurile existente sunt mai puţin eficiente împotriva mutaţiei sud-africane.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.