Normele metodologice pentru exercitarea profesiei de dietetician și pentru înființarea Colegiului Dieteticienilor din România au fost publicate în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 58/2019 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Dieteticienilor din România.

Normele apar la mai bine de trei ani de la promulgarea legii, cu toate că acestea ar fi trebuit emise în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.

Varianta adoptată de Guvern în ședința din 8 februarie 2019 diferă de proiectul inițial, fiind eliminate cele mai multe din prevederile referitoare la desfășurarea stagiului de către dieteticieni, inclusiv cele despre verificările de la finalul fiecărui modul de stagiu, despre coordonatorii de stagiu și despre colaborarea Colegiului Dieteticienilor din România și instituțiile de învățământ superior în vederea stabilirii structurii anului de stagiu, a listei coordonatorilor și a listei entităților la care se poate desfășura stagiul.

În fine, absolvirea stagiului va fi atestată pe baza documentelor prevăzute la art. 8 alin. 3 din Legea nr. 335/2013 („pe baza referatului de evaluare întocmit de comisia de evaluare”) și nu pe baza raportului coordonatorului de stagiu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.