Norvegia creşte numărul ţărilor pentru care impune carantina călătorilor veniţi din acestea

Din cauza intensificării epidemiei de coronavirus, Norvegia a adăugat noi ţări pe lista celor pentru care este obligatorie carantina la sosirea pe teritoriul norvegian, a anunţat miercuri guvernul de la Oslo. Şefa executivului, Erna Solberg, le-a recomandat încă o dată concetăţenilor săi să evite călătoriile în afara ţării.

De sâmbătă, toţi călătorii veniţi din Polonia, Malta, Islanda, Cipru, Olanda, Insulele Feroe şi unele regiuni din Danemarca şi Suedia vor fi ţinuţi în carantină timp de 10 zile. Măsura li se aplica deja celor sosiţi din Spania, Franţa, Elveţia şi alte ţări. Conform site-ului de internet al Institutului Norvegian de Sănătate Publică (NIPH), şi România este considerată zonă ‘roşie’, pentru care este obligatorie carantina.

‘Facem asta acum pentru ca toată lumea să îşi poată trăi cât mai curând viaţa în cea mai mare libertate’, a explicat Solberg într-o conferinţă de presă. ‘Toate călătoriile în străinătate sunt asociate cu un risc de infectare’, a adăugat ea.

În Norvegia au fost diagnosticate săptămâna trecută 357 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare bilanţ din aprilie până acum, însă mult sub recordul săptămânal de 1733 de cazuri înregistrat la sfârşitul lui martie, arată datele NIPH, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Norvegia nu este membră a Uniunii Europene, dar face parte din Spaţiul Schengen. În faza iniţială a epidemiei de coronavirus, restricţiile de deplasare impuse de autorităţile norvegiene au fost printre cele mai drastice din Europa, dar din iunie au fost relaxate treptat. Autorităţile norvegiene au suspendat săptămâna trecută planul de redeschidere în continuare a societăţii.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.