Nou parteneriat între OMS și UNICEF pentru accelerarea eforturilor de a asigura sănătatea și bunăstarea persoanelor de toate vârstele

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF au semnat un nou cadru de colaborare care va accelera eforturile comune de sănătate publică care pun pe primul loc populațiile cele mai marginalizate și vulnerabile.

Noul cadru strategic se bazează pe o colaborare robustă de 70 de ani între cele două organizații și prioritizează patru domenii strategice pentru atenție și acțiune imediată la toate nivelurile organizațiilor: acoperire universală a sănătății, printr-o abordare a sistemului de sănătate primară și a sistemelor de sănătate; sănătate mintală și bunăstare și dezvoltare psihosocială; urgențe de sănătate publică; și nutriția maternă și infantilă, precizează un comunicat de presă al OMS.

În plus, cele două organizații au semnat un nou program comun privind sănătatea mintală și bunăstarea psihosocială și dezvoltarea copiilor și adolescenților. Acest efort de 10 ani de colaborare va promova sănătatea mintală și bunăstarea și dezvoltarea psihosocială, va spori accesul la îngrijirea condițiilor de sănătate mintală, va reduce suferința și va spori calitatea vieții în rândul copiilor și adolescenților, precum și al îngrijitorilor acestora.

Ambele organizații sunt deosebit de îngrijorate de nevoia urgentă de a aborda mai bine problemele care afectează adolescenții. Depresia este una dintre principalele cauze de boală și dizabilitate în rândul adolescenților, iar sinuciderea este a doua cauză principală de deces la adolescenți.

„Pandemia COVID-19 a expus lacune uriașe în accesarea serviciilor de sănătate, bunăstare și nutriție în rândul copiilor și al populațiilor vulnerabile”, a declarat Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF. „Nu a existat niciodată o nevoie mai urgentă de a lucra împreună. Acest nou cadru ne va ajuta să consolidăm sistemele de sănătate și alimente și să investim în sănătatea mintală și în sprijinul psihosocial în fiecare țară din lume. ”

De peste 70 de ani, OMS și UNICEF lucrează împreună la nivel mondial pentru a se asigura că cei mici supraviețuiesc și se dezvoltă și beneficiază de un mediu sigur și curat. Cele două organizații au colaborat pentru a oferi intervenții cu impact ridicat asupra sănătății, imunizării, nutriției, HIV și dezvoltării timpurii a copilului, precum și servicii de apă sigură și salubrizare în fiecare regiune a lumii, inclusiv în medii fragile și conflictuale.

„În centrul activității noastre cu UNICEF este să vedem că fiecare copil nu numai că supraviețuiește, ci în cele din urmă prosperă și își transformă comunitățile și generațiile viitoare”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS. „Cu o mare apreciere și respect pentru rolurile noastre unice și complementare, stăm împreună în angajamentul nostru de a atinge sănătatea tuturor. După cum demonstrează această pandemie, nimeni nu este în siguranță până când toată lumea nu este în siguranță.”

Astăzi, OMS și UNICEF continuă să lucreze împreună pentru a opri pandemia COVID-19 și pentru a se asigura că fiecare femeie și fiecare copil au acces la serviciile esențiale de sănătate de care au nevoie, inclusiv imunizări și controale de sănătate.

Cele două organizații colaborează, de asemenea, pentru a sprijini țările să introducă și să livreze vaccinuri COVID-19 sub pilonul vaccinurilor din inițiativa „Acces la instrumentele COVID-19 – Accelerator” (ACT-A), alături de Gavi, CEPI și partenerii mondiali de imunizare. .

În plus, organizațiile consolidează sistemele de sănătate prin asistență medicală primară, așa cum sa convenit în Declarația de la Astana și în declarația la nivel înalt a ONU privind UHC, pentru a accelera realizarea acoperirii universale de sănătate și a obiectivelor Obiectivului de dezvoltare durabilă 3 până în 2030.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.