Nouă actualizare Canamed, propusă de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății intenționează să facă o nouă actualizare a Catalogului național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România (Canamed).

Proiectul de Ordin privind modificarea și completarea anexelor 1 și 2 la Ord. m. s. nr. 1.468/2018 pentru aprobarea prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, valabile în România, care pot fi utilizate/comercializate de către deținătorii de autorizație de punere pe piață a medicamentelor sau reprezentanții acestora, distribuitorii angro și furnizorii de servicii medicale și medicamente pentru acele medicamente care fac obiectul unei relații contractuale cu Ministerul Sănătății, casele de asigurări de sănătate și/sau direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, cuprinse în Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România, a prețurilor de referință generice și a prețurilor de referință inovative, cu modificările și completările ulterioare, a fost publicat pe site-ul Ministerului Sănătății, în transparență decizională.

Potrivit proiectului, Anexa nr. 1 ar urma să fie actualizată prin completarea cu prețurile pentru 82 de medicamente noi. Totodată, în Anexa 1 se modifică nu mai puțin de 50 de poziții existente, iar alte nouă poziții se abrogă.

Și Anexa 2 se actualizează prin completarea prețurilor de referință generice – Lista B cu 20 de produse ca urmare a aprobării prețurilor pentru medicamente generice în lunile martie și aprilie 2019.

Termenul-limită până la care se pot face propuneri de modificare a acestui proiect este a zecea zi de la data introducerii pe site.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.