Nouă opțiune terapeutică pentru leucemia limfoblastică acută la copil

blincyto-eu-product-image-1-HR

Comisia Europeană a aprobat extinderea indicației pentru blinatumomab (Blincyto, Amgen) ca monoterapie pentru tratamentul copiilor cu vârsta peste un an cu leucemie limfoblastică acută cu cromozom Philadelphia negativ și precursori de limfocite B CD19 pozitiv, în situația în care aceasta este refractară la tratament sau înregistrează recăderi după administrarea a cel puțin alte două terapii sau cu recădere după transplantul alogen de celule stem hematopoietice. Decizia a fost luată pe baza rezultatelor unui studiu clinic de fază 1/2, care a evaluat eficacitatea și tratamentul blinatumomabului la pacienții pediatrici cu leucemie limfoblastică acută încadrați în categoriile de mai sus. Anunțul a fost făcut la 29 august de compania producătoare.

Leucemia limfoblastică acută este o formă cu progresie rapidă de cancer al sângelui și al măduvei hematogene, care poate apărea deopotrivă la adult și la copil. Se estimează că aproximativ cinci mii de copii primesc acest diagnostic în Europa în fiecare an.

Aprobarea prin procedură europeană centralizată asigură obținerea autorizației de comercializare valabile în toate statele Uniunii Europene și în cele din Spațiul Economic European părți ale Asociației Europene a Liberului Schimb (Norvegia, Islanda, Liechtenstein).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.