Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie a făcut ca Belgia să se gândească la o schimbare a strategiei de vaccinare

Noua tulpină de SARS-CoV-2 identificată în Marea Britanie, considerate a fi mult mai contagioasă decât cea existentă, dar și numărul insuficient de doze de vaccin anti-COVID-19 au determinat autoritățile belgiene să analizeze o posibilă modificare a strategiei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Astfel, autoritățile belgiene iau în calcul ca prima doză de vaccin să fie administrată la cât mai multe persoane şi administrarea celei de-a doua doze să fie lăsată pentru mai târziu, scrie presa internațională.

Însă înainte de a se lua această decizie, ministrul Belgian al Sănătății, Frank Vandenbroucke, a cerut grupului de lucru însărcinat cu strategia de vaccinare să studieze acest lucru din punct de vedere medical, scrie EFE.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început în Belgia cu persoanele vârstnice din căminele de bătrâni. Și asta deoarece aici au fost înregistrate mai mult de jumătate din cele peste 19.200 de decese asociate COVID-19 în această ţară. Vaccinarea acestei categorii vulnerabile ar putea dura până la sfârşitul lunii februarie 2021, potrivit planului stabilit de autorităţile belgiene.

Vaccinarea personalului sanitar va începe în luna martie, iar în luna mai 2021 se va da startul vaccinării bolnavilor cronici şi segmentului de vârstă de peste 65 de ani.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.