Noul coronavirus – numărul deceselor a ajuns la 170, 7.700 de oameni infectați

Bilanț în creștere al victimelor epidemiei 2019-nCoV. 37 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, ceea ce face ca numărul deceselor să ajungă la 170. Sunt 7.700 de oameni infectați cu noul coronavirus și în trei țari (Japonia, Vietnam și Germania) a fost confirmată transmiterea virusului de la om la om. Franța a confirmat al cincilea caz înregistrat pe teritoriul său.

Măsurile de precauție la nivel internațional sunt din ce în ce mai mari. Mai multe țări au început deja să își repatrieze cetățenii din Wuhan, focarul epidemiei. Franța a trimis deja două avioane, care vor prelua atât francezi, cât și alți cetățeni europeni. Și Italia, Germania și Marea Britanie au anunțat că își vor repatria cetățenii. La fel vor proceda și SUA, Canada, Noua Zeelandă și Australia.

Japonia a trimis deja un avion care a adus în țară 206 oameni de la Wuhan, dintre care trei erau infectați cu noul coronavirus, iar doi au refuzat testarea. În total, 15 oameni au fost internați, pentru teste suplimentare. Nu sunt cunoscute rezultatele testelor pentru alți 210 de japonezi, repatriați cu un al doilea avion.

Mari companii aeriene și-au suspendat zborurile din și dinspre China. Printre ele, British Airways, Lufthansa, Iberia sau Lion Air. Rusia, care are mai mult de 4.500 de kilometri de graniță terestră cu China, își limitează legăturile feroviare , menține în serviciu doar linia Beijing Moscova, iar compania aeriană Ural, care transportă mulți cetățeni chinezi, a renunțat la zborurile către Europa.

Organizația Mondială a Sănătății se reunește din nou, pentru a decide dacă va declara urgență sanitară internațională.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.