Noul proiect de plan al pandemiei din Italia, aspru criticat

Multe voci din Italia critică aspru proiectul noului plan de pandemie care ar da posibilitatea medicilor să aleagă pe cine să salveze și pe cine nu dacă nu vor exista resurse suficiente pentru toți pacienții. Critici dure se aduc și ministrului italian al Sănătății, scrie The Guardian.

Ultima actualizare a planului de pandemie din Italia a fost făcută în anul 2006 și se crede că și această neactualizare ar fi contribuit la numărul mare de decese din cauza noului coronavirus din Italia, care a atins cifra de 79.000, potrivit sursei citate.

În copia proiectului planului de pandemie 2021-23, văzut de jurnaliștii The Guardian, se arată că există situații care pot face necesară prioritizarea persoanelor care pot fi salvate, chiar dacă lucrătorii din domeniul sănătății sunt obligați să ofere pacienților cele mai bune și mai adecvate îngrijiri.

„Dezechilibrul dintre nevoi și resursele disponibile poate face necesară adoptarea criteriilor de triaj în accesul la tratament” și, prin urmare, „în cazul penuriei de resurse, acestea ar putea fi alocate pentru a oferi tratamentul necesar acelor pacienți au cele mai mari șanse”, scrie în proiectul citat de The Guardian.

Cei care nu susțin ideea acestui nou plan spun că Italia trebuie să fie mult mai bine pregătită astfel încât medicii să nu fie nevoiți să recurgă la triajul pacienților.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.