Noutățile în managementul obezității, prezentate în cadrul simpozionului ACT-MOB

Noutățile în managementul obezității, o patologie complexă ce afectează un număr tot mai mare de persoane din întreaga lume, inclusiv din România, fac subiectul simpozionului ACT-MOB – Actualități în managementul obezității, organizat vineri de Asociația Română pentru Studiul Obezității și Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice (FRDNBM).

„Actuala pandemie de COVID-19 a adus argumente suplimentare privind riscul crescut de dezvoltare a complicațiilor și comorbidităților la pacienții cu obezitate, subliniind necesitatea abordării complexe și precoce a acestor pacienți. Cercetări recente au condus la publicarea unor noi date din diferitele arii de interes legate de prevenția, evaluarea și tratamentul obezității, cu scopul de a facilita accesul pacienților cu această patologie la servicii medicale de calitate”, potrivit organizatorilor.

Peste 630 de persoane s-au înscris pentru a urmări sesiunile științifice oferite în cadrul simpozionului ACT-MOB – Actualități în managementul obezității, ce vor include tematici precum: „Abordarea practică a pacientului cu obezitate”, „Comportament alimentar în obezitate”, Un nou program educațional ”Controlați greutatea – Cântăriți Sănătatea”, ”Terapia cognitiv-comportamentală”, ” Noutăți în farmacologia obezității”, „Activitatea fizică în tratamentul obezității” sau ”Actualități în chirurgia metabolică”.

Lectorii invitați la acest simpozion sunt personalități de marcă ale Diabetologiei și nu numai, precum: Acad. Prof. dr. Nicolae Hâncu, prof. dr. Gabriela Roman (președintele Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice), prof. dr. Cornelia Bala (președintele Asociației Române de Educație în Diabet), prof. dr. Mariana Graur (președintele Societății de Nutriție din România), conf. dr. Laura Mihalache (președintele Asociației Române pentru Studiul Obezității), prof. dr. Cătălina Copăescu (membru fondator al Asociației Române pentru Chirurgie Endoscopică şi alte Tehnici Intervenţionale).

Lucrările se adresează exclusiv profesioniștilor din domeniul medical, implicați în îngrijirea pacienților cu diabet zaharat, boli de nutriție, obezitate și complicații asociate.

Simpozionul ACT-MOB – Actualități în managementul obezității se va desfășura exclusiv online, pe plartforma Sanatatea.ONLINE/learning, dedicată evenimentelor științifice pe tematici medicale. Managamentul online și producția video ale evenimentului sunt asigurate de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.