Novartis și Blackstone Life Sciences lansează o companie pentru dezvoltarea de medicamente inovative pentru boli cardiovasculare

Blackstone Life Sciences și Novartis anunță lansarea unei companii biofarmaceutice noi, Anthos Therapeutics, cu scopul de a dezvolta o nouă generație de tratamente pentru pacienții cu risc cardiovascular înalt.

În prima fază, noua companie a primit de la Novartis drepturile pentru MAA868, un anticorp experimental care se leagă de factorul XI și de factorul XI activat componente cheie ale căii intrinsece a coagulării. În principiu, anticorpul ar putea fi un antitrombotic prin modularea unor componente ale căii intrinseci a coagulării, fără să aibă riscurile hemoragice ale anticoagulantelor actuale.

Blackstone Life Sciences, o platformă de investiții în domeniul biomedical, a contribuit cu 250 de milioane de dolari pentru lansarea Anthos Therapeutics și va deține controlul dezvoltării noilor soluții terapeutice. Novartis va deține un pachet minoritar de acțiuni în noua companie.

MAA868 ar fi trebuit să fie deja în faza 2 de studiu clinic (eficacitate și siguranță), dar studiul planificat de Novartis în urmă cu un an a fost retras înainte de a înrola vreun pacient.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.