Novartis va produce vaccinul anti-COVID-19 al Pfizer şi BioNTech

Compania farmaceutică elveţiană Novartis a semnat un acord iniţial de contribuţie la producerea vaccinului anti-COVID-19 realizat de Pfizer şi BioNTech, o mişcare care vizează creşterea producţiei în condiţiile în care aprovizionarea cu vaccin rămâne în urma cererii, informează Reuters.

Sub rezerva încheierii unui acord final, Novartis intenţionează să înceapă producţia în al doilea trimestru al lui 2021, a precizat vineri compania cu sediul la Basel, adăugând că va folosi unităţi de producţie de la locaţia sa din Stein, Elveţia, în apropiere fluviul Rin, la graniţa cu Germania.

Trei vaccinuri realizate de companiile occidentale Pfizer-BioNTech, AstraZeneca şi Moderna au fost aprobate de autorităţile de reglementare, însă producţia limitată şi livrările întârziate au afectat eforturile de a vaccina rapid persoanele cu cel mai mare risc de COVID-19.

Decizia Novartis de a se alătura efortului de a remedia această deficienţă vine după un anunţ făcut de Sanofi în această săptămână că va produce 125 milioane de vaccinuri Pfizer/BioNTech pentru Uniunea Europeană.

„Novartis s-a mobilizat pe mai multe fronturi pentru a sprijini răspunsul global la pandemie”, a precizat Steffen Lang, directorul Novartis Technical Operations.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.