Numărul centrelor în care vor fi tratați pacienții cu hepatită a crescut, anunță CNAS

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat că, la nivel național, numărul centrelor în care vor fi tratați pacienții cu hepatită a crescut, iar bolnavii adulți au la dispoziție astfel de locații din 16 județe.

„Tratamentul pentru adulți va fi asigurat de către medicii gastroneterologi și specialiști în boli infecțioase în 16 județe. Nu doar în centrele universitare. Vorbim despre medici aflați în relație contractuală cu Casele județene din 16 județe și CASAOPSNAJ. Iar copiii vor primi tratament asigurat de medicii gastroneterologi pediatrici și infecțioși din specialitatea pediatrie în 11 județe și CASAOPSNAJ. Deci numărul centrelor a crescut.

De exemplu, dacă vorbim de Iași, vorbim nu doar de municipiul Iași, ci de toate centrele din județul Iași, acolo unde există medici specialiști în contract cu Casa de Asigurări”, a declarat Mihaela Tănase, purtător de cuvânt CNAS.

 

Aproape 18.000 de pacienți cu hepatită vor beneficia de noul tratament cu interferon

 

Un număr de 17.800 de pacienţi vor beneficia pe următorul contract cost-volum-rezultat, care se va încheia între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi producătorii de medicamente, de tratament fără interferon. Anunțul a fost făcut de Marinela Debu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România.

Contractul urmează să fie semnat în curând și prevede faptul că de tratament vor beneficia şi copiii cu hepatită C, care au vârsta mai mare de 12 ani.

„Tocmai astăzi reprezentanţii CNAS ne-au şi informat. Sunt ultimele zile de negocieri. Se speră că astăzi se vor termina negocierile şi în luna decembrie să se semneze şi următorul contract. Din păcate, acum suntem în a treia lună în care avem o pauză între cele două contracte, pauză pe care ne-o doream evitată dacă era posibil. Vestea bună este că vom avea şansa ca pe noul contract să avem şi copiii de la 12 ani care să intre pe noile terapii antivirale, să nu mai trebuiască să apeleze la tratamentul cu interferon, ci vor avea acces la noile terapii cu interferon free. Pe următorul contract cifra este de 17.800 de pacienţi care vor beneficia de tratament”, a declarat Debu.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.