Numărul mare de demisii din comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății duce la schimbarea legii de funcționare a acestora

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională o propunere pentru o nouă modificare adusă organizării și funcționării comisiilor de specialitate ale MS. După ce, cu mai puțin de o lună în urmă, a fost eliminată prevederea privind membrii supleanți și au fost înființate două noi comisii, de această dată propunerea vizează posibilitatea ca și președinții de comisii de specialitate să poată propune membri în comisiile pe care le conduc.

Justificarea noii modificări este „numărul semnificativ de demisii care au fost înregistrate în urma centralizării tuturor documentelor solicitate membrilor comisiilor de specialitate, precum și imposibilitatea completării componenței comisiilor de specialitate”, după cum se arată în referatul de aprobare care însoțește propunerea de act normativ.

În prezent, membrii comisiilor de specialitate sunt numiți în urma unui proces de consultare a Ministerului Sănătății cu universități de profil, societăți profesionale și Colegiul Medicilor din România. Aici ar urma să se adauge propunerile președinților de comisii.

Observațiile și propunerile se pot face până la a zecea zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.