Numărul nașterilor, în creștere în anul 2019 la Maternitatea din Sibiu

Peste trei mii de bebeluși s-au născut în anul 2019 la maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu. Numărul este mai mare decât cel înregistrat în anul precedent cu 3%, anunță reprezentanții unității sanitare. De altfel, 2019 a fost cel de-al șaptelea an în care s-a înregistrat un număr mai mare de nașteri.

„Pentru al şaptelea an consecutiv, datele statistice consemnate au indicat creşterea numărului de copii născuţi la Maternitatea SCJU Sibiu. Au fost înregistrate 3.098 de naşteri, dintre care 68 au fost gemelare şi 4 de tripleţi, numărul nou-născuţilor fiind de 3.174, cu aproape 3% peste cel din 2018. Din totalul nou-născuţilor, 1.652 sunt băieţi şi 1.552 de fete. Cea mai prolifică lună din anul precedent a fost septembrie. (…) Cei mai puţini copii au venit pe lume în luna februarie, cu 222 nou născuţi (109 băieţi, 113 fete)”, potrivit unui comunicat al unității sanitare citat de Agerpres.

Reprezentanții spitalului din Sibiu spun că este preferată maternitatea din spitalul de stat pentru că oferă condiții foarte bune.

„Maternitatea din Sibiu este una complet renovată şi modernizată iar calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spaţii corespunzătoare, de la cabinete, săli de naşteri, sălile de operaţii şi până la saloanele de tip roaming-in, cu două paturi şi grup sanitar propriu, unde sunt cazate mămicile împreună cu bebeluşii. De asemenea, personalul medical al maternităţii are printre cele mai bune rezultate din ţară”, mai spun reprezentanții unității sanitare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.